Kan je boter invriezen en blijft het dan eetbaar?

Mijn zoon heeft een melkallergie en voor hem heb ik speciale boter in van die kleine meeneemkuipjes voor als hij ergens gaat eten ofzo. Nu zijn die dingen niet zo heel lang houdbaar, en ik vroeg mij af of als ik ze in kan vriezen en daarna nog gebruiken. Liever geen antwoord van uitproberen maar kan het en blijft het goed.

Toegevoegd na 9 minuten:
Het is Becel Light, staat er niet op of eht halvarine of margarine is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je kan Becel light niet invriezen, zie link: http://www.becel.nl/Consumer/Article.aspx?Path=Consumer/HealthyHeartLiving/OurProducts/BecelCalorieLight

ik heb zelf nooit gedaan.. maar volgens onderstaand link kun je het 1 a 2 maanden in de vriezer houden.. halvarine mag niet in de vriezer..

Boter Koelkast maximaal 7 ºC Diepvries -18 ºC Boter 1 - 2 weken 1 - 2 maanden Margarine 4 weken 1 - 2 maanden Halvarine 4 weken niet invriezen

Ik heb even op de becel site gekeken en daar staan twee soorten light op. Bij deze staat duidelijk niet invriezen http://www.becel.nl/Consumer/Article.aspx?Path=Consumer/HealthyHeartLiving/OurProducts/BecelCalorieLight. Bij de andere staat het niet, maar via de onderstaande bron kun je het ook aan becel vragen. Misschien voor alle zekerheid.

Je vraag gaat over boter, die kun je zonder problemen invriezen, doe ik ook en werkt. Bij de uitleg heb je het over suregaat boter, daar zit water in en dat verpest de structuur van het smeersel als het bevriest. Hoe meer water hoe slechter in te vriezen. Dus boter gaat zonder problemen, margarine gaat redelijk en halvarine niet. Puur water weer wel ;-)

Heb je al eens soja boter overwogen, die is ook bij de AH te koop. Er zit geen soja smaak aan, wat velen denken, het smaakt net als gewone boter. Dan kun je bv als hij ergens heen gaat, een beetje boter in een heel klein plastic bakje meegeven, te koop bij oa Xenos. Ik heb dat zelf ook eens moeten doen op deze manier en het werkt prima.

niet lekker, niet doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100