ik heb een flink stuk lamsvlees gekocht ongeveer 600 gr daar wil ik een stoofpotje van maken zonder veel poespas maar toch lekker wie weet iets

Weet jij het antwoord?

/2500

Turkse lamsstoofpot 600 gram lamsvlees 1 grote aubergines 4 grote tomaten 3 grote aardappelen 2 grote preien 1 courgettes zout, versgemalen peper 1 groene paprika's 2 teentjes knoflook rozemarijntakjes basilicum 5 takjes peterselie 2 eetlepels olijfolie Snijd het vlees in blokken. Snijd de aubergines in plakken , doe het in een vergiet en strooi er wat zout overheen. Laat het even staan. Pel de tomaten en snijd ze in dunne plakken. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Maak de preien en de courgettes schoon en snijd ze dun. Snij de paprika in dunne reepjes. Laat de olie heet worden in een braadpan en schroei het vlees snel dicht. Knijp de knoflook uit boven het vlees en strooi er wat zout en vers gemalen peper over. Voeg als laatste de rozemarijn, peterselie en basilicum toe. Haal het vlees uit de pan en doe het in een ovenschotel. Spoel de aubergineplakken onder de koude kraan en laat leg ze op een keukenrol. Leg de aubergine en andere groenten over het vlees en als laatste bovenlaag de plakjes aardappel. Strooi er nog een beetje zout en peper overheen. Leg een paar klontjes boter over over de schotel en laat het in 30 tot 40 minuten gaar worden in de oven op 200 graden. Lekker met Turks brood en een tzajiki.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100