Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Gestoofde schelvis.


Ingrediënten :


1kg schelvis
2dl visbouillon (tablet)
boter
peper
zout
4 eetlepels witte wijn
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels gehakte peterselie


Bereidingswijze :


Maak de vis schoon of laat dit doen door de visboer. Kerf de vis langs de rug in en bestrooi de vis met peper en zout. Leg in de buikopening wat klontjes boter. Vet een ovenschaal in, leg hierin de schelvis en giet de bouillon erover. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Schep dan de schelvis met een schuimspaan uit de pan, leg deze op een schaal en houd het warm. Giet het stoofvocht in een pan en breng dit aan de kook. Roer in een kopje de bloem met een beetje water tot een papje en bind hiermee het stoofvocht. Breng de saus op smaak met de wijn, citroensap, peper en zout. Giet de saus over de schelvis en bestrooi het met peterselie.

Toegevoegd na 44 seconden:
http://www.keukentips.nl/recept.php?id=3809
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding