Behoren deze groenten bij de nachtschadefamilie of niet???

Hallo, ik tracht een zo goed mogelijk dieet te volgen en probeer groenten en fruit te vermijden die bij de nachtschade familie behoren, zoals tomaten, aardappelen, aubergines enzovoort.

Echter vroeg ik mij af of de volgende groenten bij de nachtschade familie behoren of niet? Zie hieronder:

gember, kurkuma (geelwortel), rozemarijn, kruid­nagel, kaneel, koriander. Shiso of perilla (plant) look, knoflook en uien...

Weet iemand dit?

Ik zal jullie alvast dankbaar zijn als ik een concrete antwoord krijg op mijn vraag...

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij hoort geen enkele van de genoemde planten bij de nachtschadeachtigen.

Nee hoor, geen van die groenten die jij noemt zijn familie van de nachtschade. Slechts de bekende aardappel, de aubergine, de paprika en de tomaat. Iets minder bekend is de antroewa [zie plaatje] Als ik vragen mag, waarom vermijd je de nachtschade in je dieet?

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nachtschadefamilie

Nachtschade-familie: Nachtschade is een familie van planten met de Latijnse naam Solaneceae. Hieronder vallen de volgende planten: - aardappel - aubergine - chilipepers, dus pimento, chili, tabasco, cayenne - groene peper - paprika - piri piri - spaanse peper - tabak (dus sigaretten, sigaren, pijptabak) - tomaat - physalis (Kaapse kruisbes) De door jou genoemde voeding valt hier niet onder. Maar in bewerkte vorm kan nachtschade voorkomen in allerlei produkten. Dus: Heb je een nachtschade-allergie? Dan is dit een aardige site: http://www.allergieplatform.nl/voeding/voedselallergie/nachtschade/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100