Wie kent het recept van "Warme Ketel" ?

"Warme Ketel" is een drank welke op Terschelling gedronken wordt en is gemaakt van Brandewijn, Bruinbier en Bruine suiker. Weet iemand de juiste verhoudingen en bereidingswijze?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ingrediënten 1 liter Brandewijn (Mispelblom) 8 flesjes Oud bruin bier (Amstel) Bruine suiker . Materialen Thermometer . Bereiden Bier en brandewijn in de pan opwarmen, bij een temperatuur van 60 graden de suiker er in oplossen (Suiker naar smaak toevoegen). Dan verwarmen tot zo'n 65 á 70 graden. Beslist niet warmer, dan vliegt de alcohol er uit!!! . Bronvermelding P. van Zwol

Bronnen:
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=26184

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100