Van wat voor bloed wort bloedworst gemaakt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is met varkensbloed. Toegevoegd na 2 minuten: Bloedworst is een worst gewoonlijk bestaande uit een mengsel van bloed (meestal van het varken, maar er bestaat ook runderbloedworst), vet of reuzel (smout), spek, kruiden en vulmiddelen (rogge, brood, gerst, en/of havermout). Het is een bijproduct van de slacht en wordt traditioneel in de herfst gemaakt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedworst

met bloed!! dierenbloed.. Toegevoegd na 4 minuten: op deze site vind je een recept met wat er zoal ingaat...bloed en vet... http://worstlog.com/2007/11/12/bloedworst-maken/

runderbloed officieel maar varkens word ook gebruikt

bloedworst wordt gemaakt van bloed, meestal van varkensbloed, er bestaat ook runderbloed. Het is een bijproducht van de slacht, meestal wordt het in de herfst gebruikt. zie link voor meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedworst (als je bij google bloedworst intikt, is het gelijk het eerste zoek resultaat ;))

Kan me dat nog heel goed herinneren. Bij ons werd ieder jaar in november een varken geslacht. Het varken werd doodgeschoten,,en daarna werd de keel doorgesneden. Het bloed werd opgevangen in een bak,en later werd hier de bloedworst van gemaakt. Niet smakelijk om te zien,maar het is zo. ps,,, ik maak nog regelmatig mee dat een varken geslacht wordt zonder verdoving. Niet in Nederland,maar gewoon in Hongarije waar ik veel kom. In de dorpen wordt s,morgens een varken uit de stal gehaald,en op de plaats gewoon de keel doorgesneden. Zonder verdoving. Het bloed wordt opgevangen,,,voor bloedworst. Maar wat zeggen ze daar?? Als je een varken levend de keel doorsnijd dan bloed het varken beter uit. Het hart werkt nog,,,en is nog niet dood dus het hart pompt gewoon het bloed rond. Zolang het duurt. Een triest verhaal ,,,maar het gebeurt nog elke week. Bron= eigen ervaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100