Waar helpt activia tegen?

Je ziet het in de reclame maar waar is het nou precies voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het KAN de stoelgang bevorderen, bij mij helpt het in ieder geval. Baat het niet dan schaad het niet.

Dat helpt nergens tegen, maar het smaakt volgens velen die ik daarover gehoord heb gewoon lekker. Die zogenaamde gezondheidsclaims zijn gewoon een reclametruc.

Active helpt tegen niets, het is geen geneesmiddel. Het is een yoghurt waaraan de bacterie Bifidus Actiregularis volgens eigen zeggen is toegevoegd. Dat is raar, want bij mij weten is dat geen officiele stam. Bifidus als soort wel en ook als Bifidobacterium animalis, een soort die in de darmen voorkomt. Toegevoegd na 3 minuten: Wat zegt Danone: "Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat dagelijks consumeren van Activia een gunstig effect heeft op spijsverteringsconfort. Let op: Ze geven niet aan dat het helpt, maar dat het een effect heeft. En niet dat het de spijsvertering zelf verbeterd, maar het confort. Wat dat ook mag zijn! Zie ook bijgaande video! Toegevoegd na 6 minuten: Er zijn veel fabrikanten die bacteriën toevoegen aan drinkyoghurts en aangeven dat het een psoitief effect heeft. Het gaat vaak om bacteriën die al in de darmen voorkomen en een echt positief effect op de spijsvertering zelf is nooit aangetoond. Daarom noemen ze ook als positief effect het "confort".

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bifidobacteri...
http://www.jellywoods.net/blog/film-tv/bif...
http://www.youtube.com/watch?v=NBaY8ZMnyxo

Activia helpt helemaal nergens tegen. Er wordt een aantal verzonnen moeilijke woorden gebruikt om de consument te doen geloven dat hij goed bezig is als hij Activia gebruikt. Maar de werking is nooit bewezen. Lees het artikel in de link maar eens.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten...

Nergens tegen. Activia is één van de vele voedselproducten met een gezondheidsclaim, althans die suggestie wordt gewekt. Activia doet niets meer en minder dan andere lichtzure melkproducten. Ze zijn licht verteerbaar en veroorzaken daardoor geen spijsverteringsklachten. Tijdens de lunch op mijn werk zit ik me altijd lichtelijk te amuseren, hoewel met gemengde gevoelens. Het lijkt langzamerhand wel een tafel vol met.geneesmiddelen. Naast de obligate Activia natuurlijk Optimel, want vet is van de duivel, Becel pro-activ, idem voor cholesterol, met vezels verrijkte sapjes, vitaminedrankjes, fruitkicks en andere gezondheidsrepen, en altijd zit er wel iemand te shaken met Herbalife poeiertjes en dergelijke. Geef mij maar een lekkere volkoren boterham met fatsoenlijke boter en belegen Goudse met een glas boerenkarnemelk ernaast. Toegevoegd na 2 uur: Onderstaand een interessant stukje op de website van WUR, dat een aantal claims van probioticaboeren ontkracht.

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/ff/probiotics.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100