Hoe komt het dat worsten dikker worden als ze heet zijn?

Ik heb het over knakworsten;-))

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

A) De waterdamp hoopt zich op. Op te lossen door in de worst te prikken. B) De uitzettingscoëfficient van wat er in een knakworst zit, maar dat is een goed bewaard geheim.

Het vlees zet zich uit wanneer het warm wordt. Deze eigenschap is overigens bij alle materie aanwezig...

Ze worden pas dikker als de temperatuur in de buurt van het kookpunt komt. Dan gaat het water deels over in waterdamp en dat heeft een veel groter volume dan water. Als zo'n worst dan beschadigd raakt dan wordt er meteen een hoeveelheid vocht uit geperst, allemaal onder druk van het verdampte water.

alles zet uit als het warm word.

Als ie niet opzwelt,knakt ie niet en dat willen we toch die hartige KNAK?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100