hoe voorkom je vel op chocomelk?

Vanavond moet ik veel chocomelk maken, en wil voorkomen dat er een vel op komt, hoe kan ik dit doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

als je met koken(verhitten)bedoeld moet je blijven roeren tot dat het koud is. Toegevoegd na 4 minuten: en als het de bedoeling is dat het warm word geserveerd moet je alsnog blijven roeren.

Een grote/kleine pan vullen(eigen hoeveelheid) met chocomelk, en blijven roeren tijdens het op warmen.

niet te heet maken en blijven 'peddelen' (roeren) zodat er zich geen vel kan vormen. succes en een proost op je chocomel ;-)

Ik heb ooit eens gehoord au bain marie verwarmen, dus een pan in een pan met heet water ( heb dit niet uit eigen ervaring, moet je proberen), andere tips staan in de link

Bronnen:
http://chocolademelk.blogspot.com/2008/12/...

Een deksel op de pan doen!! Daardoor wordt de luchtvochtigheid boven de melk zo hoog dat er geen velvorming plaatsvindt. Natuurlijk moet je ook niet vergeten te roeren, anders krijg je een korst op de bodem van je pan, vooral tijdens het opwarmen.

Als je melk en chocolademelk kookt, komen er vaak vieze velletjes op. Dit kun je voorkomen door hete (chocolade) melk met een ijsklontje te laten schrikken. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.huishoudplaza.nl/Tips/art/357/melk-en-chocolademelk-koken-zonder-velletjes

Weet niet hoeveel chocolade melk je moet maken? Ik doe voor 2 bekers altijd de hoeveelheid koffiemelk toevoegen (geen poeder) die ik normaal in 1 beker koffie doe, dan gewoon verwarmen, constand blijven kloppen met een garde. Je krijgt dan een heerlijke schuimlaag op je chocolade en daardoor geen vel :-))))

Bij de padvinderij zetten we de flessen chocomel altijd in een pan met heet (Niet kokend!!) water, dit gaat prima, en is makkelijk warm te houden, bovendien heb je dan geen gedoe met restjes. Pas alleen dan wel op dat de flessen chocomel (als ze van plastic zijn) niet direct op de bodem staan. Doordat de chocomel dan heet uit de flessen komt krijg je ook geen velletje op de chocomel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100