Hoe plan je je hoeveelheid boodschappen?

Ik heb me voorgenomen om af te gaan vallen in het nieuwe jaar. En dus heb ik me afgevraagd hoe ik toch zo'n dikkerd geworden ben. En eigenlijk kwam ik tot de conclusie dat buiten te weinig beweging, ik het moeilijk vind om maaltijden te laten staan. Ik doe 2x per week boodschappen, en heb vaak wel een dag per week dat het avondeten niet loopt zoals geplanned (elders eten, overwerken, etc.), en ik dus niet uitkom met de houdbaarheid, en daardoor teveel eet omdat het zonde is om het eten te laten verrotten. Ik houd wel van vers eten, dus invriezen vind ik niet echt een oplossing. Dus ik vraag mij af, hoe doen andere alleenstaanden dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik had hetzelfde probleem als jou (ook allenstaand) en wilde vroeger eigenlijk 1x per week mijn boodschappen doen zodat ik door de weeks gelukkig niet meer hoefde. Ben erachter gekomen dat dit niet werkt bij mij en ik dus dagelijks na mijn werk naar de supermarkt rij om te kopen wat ik die avond wil eten. Verser kan eigenlijk niet en zo voorkom je, dat je tegen heug en meug zit te eten of zelfs dingen weg moet gooien. Mijn geluk is een supermarkt op nog geen 5 minuten van mijn huis.

Om verleidingen in de supermarkt te kunnen weerstaan, kun je van te voren ook alvast wat eten. Dan heb je geen zin meer in al dat lekkers dat er ligt en koop je alleen hetgeen wat je echt nodig hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100