Is het slecht om een stuk banaan te eten dat zwart is?

Heb vaak dat de onderkant helemaal zwart is. Vraag me sinds kort af of dit slecht voor je is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik altijd van thuisuit heb meegekregen is dat daar juist meer suiker zit. Als het echt compleet zwart is zou ik echter dat stuk eraf snijden, maar een beetje zwart is niet echt ongezond denk ik. Ik eet bijna iedere dag wel een banaan en ben er nog nooit ziek van geworden!

Zoals de heer Coen al verteld, is een bruin stuk niet zo erg. Zo'n bruin stuk is zelfs zo nu en dan gezond. Maar let op, is het echt zwart, of ligt het er langer dan een week en is het zwart (dus niet bruin) Dan zou ik het niet opeten. Het is handig om bananen op een koele, en donkere plaats te bewaren, maar niet in de koelkast, want dan krijgt de banaan sneller een zwarte schil, en verrot de binnenkant ook sneller. Veel succes!

Zolang het nog lekker smaakt (dat is persoonlijk) kan je het gewoon eten. Ik ken mensen die bananen eerst 3 weken laten liggen op de fruitschaal, tot ze 'glazig' worden, donkerbruin. Die bananen smaken dan idd zoeter. Ik heb liever een banaan die nog een tikje groen is..:-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100