kun je een gepocheerd ei ook ruim voor gebruik bereiden? en hoe te bewaren? wil dit met kerst eten op een zalmtartaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het beste is dit om het niet te doen. bij een gepocheerd ei blijft het eigeel vloeibaar. als dit kou wordt is dat minder lekker. vlak voor hete eten dus pocheren Toegevoegd na 2 minuten: wel kan je de gepocheerde eieren warm houden in warm water tot je ze gebruikt. geen kokend water

Zou ik niet doen, eieren gaan snel rotten en stinken als ze eenmaal uit hun schaal zijn. Bovendien is gepocheerd ei juist lekker als het warm is.

Je kan dit een dag van te voren klaarmaken. Doe ze daarna onder water in de koelkast, doe een scheutje azijn bij het water. Als je ze gaat gebruiken spoel je ze af en dep je ze droog. De vorige beantwoorder heeft wel gelijk dat ze warmer lekkerder zijn. Het is eigenlijk niet zoveel werk om de eieren te pocheren en het zou ook prima op de dag zelf kunnen. Als laatste, kijk of je kwarteleitjes kan vinden ipv normale eieren dat staat wat leuker op je zalmtartaar. Succes

Bronnen:
hersenpan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100