In welke voedingsproducten zit foliumzuur van nature?

Rond de bevruchting en de eerste weken van de zwangerschap wordt aangeraden extra foliumzuur te slikken maar zit dit ook in producten van nature en kan het ook voldoende zijn om dat gewoon wat meer te nuttigen?

Toegevoegd na 2 uur:
voor de duidelijkheid; ik ben niet zwanger. Het gaat om het advies " foliumzuur slikken" ...is dat van nature niet genoeg aanwezig in voeding, of wel en eten vrouwen gewoon niet gezond genoeg meer....

Weet jij het antwoord?

/2500

De beste bron voor folaat in de voeding is groene bladgroente, zoals spinazie (het Latijnse folium betekent ook 'blad'). Maar ook spruitjes, broccoli, kool, asperges, fruit (met name bepaalde citrusvruchten) en gist bevatten folaat. Verder bevatten sommige soorten vlees foliumzuur, vooral lever en (in mindere mate) nier. Omdat een gebrek aan foliumzuur ernstige geboorteafwijkingen kan veroorzaken, wordt aangeraden om extra foliumzuur te slikken. Ik zou daar geen risico mee nemen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Foliumzuur

Hier een lijste met wat je kunt eten Zie bron alleen mag je geen lever of pate of rauwe vis.

Bronnen:
http://www.slikeerstfoliumzuur.nl/tekst/fo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100