Zijn van die hartjessnoepjes met teksten erop nederlands of hebben ze die in andere landen ook? En zo ja uit welk land komen ze dan oorspronkelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van origine heten ze 'Sweethearts' en ze komen oorspronkelijk uit...Amerika. Ze worden al sinds 1901 gemaakt, maar het ' bedrukproces' bestond al in 1866. In de Amerikaanse versie gaan tegenwoordig echter wel veel meer kleurstoffen dan wij gewend zijn ; hier zijn het van oudsher pasteltinten. Ze worden trouwens zo ongeveer overal in de Westerse wereld verkocht ; ik ken ze sowieso uit Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/goede-tip-c...

In Noord-Afrika in Cyrene groeide ongeveer 2700 jaar geleden een plant waar heel veel vraag naar was. De stad verdiende veel met de verkoop van die planten. Waarom iedereen hem graag wilde, is omdat de zaadjes van de plant ervoor zorgden dat vrouwen erg vruchtbaar zouden kunnen worden en dus veel kinderen konden krijgen. Ook kreeg je leuke gevoelens als je van de zaadjes thee maakte en dat opdronk. Dan leek het net alsof je verliefd was. Helaas werd de plant zo populair dat hij uiteindelijk uitstierf. Het speciale aan die plant zijn de hartvormige zakjes waar de zaadjes in zaten. Op een oude munt die werd gevonden in de ruïnes van de stad kan je een afbeelding van de zaadzakjes zien. Naar aanleiding van deze plant zijn de snoepjes uitgevonden, die door jon en oud worden gegeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100