Jazeker wel ; geen kant en klaar producten kopen maar je eigen eten maken van verse ingrediënten. Die zijn - op rookworst na - eigenlijk nooit gezouten.
Het enige probleem zou het brood kunnen zijn, dat zou je ook zelf moeten bakken, en da's natuurlijk best wel bewerkelijk. En je eigen kaas moeten maken.
Zout zit voornamelijk (en vooral in overdreven grote hoeveelheden) in kant en klare maaltijden en producten als pizza's, stamppotten, pasta's, soepen, zo ongeveer alles wat voorgekookt en ingeblikt is. Maar denk ook aan zoute snacks (kroketten, frikandellen, saucijzenbroodjes, chips natuurlijk, maar ook ijs en chocolade). Lang niet altijd (makkelijk) zelf te maken, en oooh zo lekker.
Om te zorgen dat de producten in zijn algemeenheid minder zout worden, zit er niks anders op dan het niet te kopen en/of beduidend kortere houdbaarheidsdata te accepteren. Als niemand het meer koopt, wordt het ook niet meer gemaakt. Maar omdat juist die producten zo lekker zijn en mensen er eerder meer dan minder gemakzuchtig op worden, geef ik dat traject erg weinig kans.