ik heb voorverpakte karbonade gekocht en nu staat er op de bak na aankoop binnen één dag eten. Echter ben ik alleen ze zijn toch wel langer houdbaar?

Toegevoegd na 10 minuten:
Ik heb ze bij de aldi gekocht het is toch gek dat ze dan binnen één dag opgegeten moeten worden?

maar ik moet ze dus eerst allemaal bakken en vervolgens opeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de verpakking hebt geopend, zijn ze inderdaad beperkt houdbaar. Normaliter ben ik niet van de houdbaarheidsdata, maar vlees luistert ZEER nauw, en dat goedkope supermarktvlees is ookk nog eens ingevroren geweest, dus dat wordt al snel een plakkerige massa. Je kunt ze na opening wel verdelen over verschillende (goede) verpakkingen, en dan nog éé ndag in de koelkast bewaren, en eventueel wat je nog meer overhebt invriezen. Een nog gesloten verpakking uit de winkel is - vanwege de zuurstofarme, kiemvrije lucht er in - vaak nog wel twee tot drie dagen houdbaar. Na bereiding (als je het helemaal gaar maakt, dus geldt niet voor biefstuk bijvoorbeeld) gaat de houdbaarheid van 'een dag of twee. drie' opnieuw in. Zo kun je het dus nog iets langer bewaren. De kwaliteit gaat er echter van al dat bewaren niet op vooruit. Dus : OF in één keer vier karbonades eten, en dan een paar dagen niks ;-) OF : eentje nu, eentje morgen en de rest in de vriezer OF : eentje nu en de rest in de vriezer OF : allemaal nu bakken en drie dagen koude / opgewarmde karbonade eten. Op de lange duur lekkerder, voordeliger en vaak ook verstandiger is echter : niet meer kopen dan je nodig hebt. Eén karbonaadje van de slager is dan wellicht heel iets duurder, maar vele malen lekkerder, en je loopt geen enkel risico dat jet het alsnog OF vanuit de koelkast (bedorven) OF vanuit de vriezer (vriesbrand)uiteindelijk weg moet gooien.

Ik denk dat deze wel langer "goed" is, en ik vermoed dat er dus ook staat: "Na opening binnen één dag consumeren. " Echter zegt de onderstaande link: 2 dagen (koelkast)

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/...

Als ik jou was, dan zal ik ze alvast (goed gaar) bakken en later opeten, dan kan het wel een paar dagen mee.

Ik zou de karbonade(s) eerst opbakken, dan kan je ze langer in de koelkast leggen (3 tot 4 dagen). Daarna weer even opwarmen. http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/22003-voedsel-bewaren-tips-houdbaarheid-hoe-lang-welke-plek.html

Gewoon datgene wat je niet opeet in de vriezer doem, dan kun je het nog weken bewaren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100