Hoe kan ik voorkomen dat mijn houten pollepel in de la beschimmelt?

Als ze een tijdje in de la liggen beschimmelen mijn houten pollepels. Ik heb ze destijds schoon weggelegd en nu zit er een dun laagje blauwgroene schimmel op. Ik denk dat ik deze maar beter weg kan gooien... Wat kan ik hiertegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Laat je ze wel goed drogen voordat je ze in de la legt? Dus niet afgedroogd (en nog beetje vochtig) in de la? Ik denk dat hier het punt zit, want ik heb dit probleem nog nooit gehad, maar ik laat ze dan ook drogen in zo'n bakje op het aanrecht. Verder kun je houten keukenspullen ook regelmatig insmeren met olie om ze goed te houden. Gewoon met olijfolie oid.

Ook kun je houten pollepels het beste buiten de la bewaren in een pot of aan een rek. Je hoeft ze nu niet weg te gooien, gewoon morgenochtend in een bak met water en chloor leggen, morgenavond goed afwassen en laten drogen. En inderdaad regelmatig met een beetje olie inwrijven.

Het kan inderdaad zijn dat de pollepels zelf niet goed droog zijn, maar ook dat het in de la te vochtig is.

Een pollepel is van puur, onbewerkt hout , en als je die niet afspoelt maar echt afwast (tijdje in de teil laten liggen of zelfs -nog erger- in de vaatwasser, waar hij niet hoort) zuigt die zich helemaal vol water, en dat heeft best lange tijd nodig om goed te drogen. Een keukenla sluit af. Niet luchtdicht, maar toch ; de lepel krijgt zo onvoldoendde de kans om te drogen. Wat je er tegen kunt doen (nadat je deze lepel hebt weggegooid : - je aanpassen aan de moderne tijd met vaatwasser en bestekla en een plastic pollepel kopen - je nieuwe houten pollepel voortaan bewaren in een open pot (lepelvaas) op het aanrecht, tezamen met de andere veelgebruikte keukentools die niet in de la passen/hoeven/horen. (Schuimspaan, pannenkoekmes, vleesvork, bakspatel, dat spul).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100