E250 is een conserveermiddel, kan samen met eiwitten potentieel kankerverwekkend zijn waarom zit dit in ons eten? (Zie uitleg)

http://www.food-info.net/nl/e/e250.htm

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals ook al in je eigen link staat : het is een wit poeder (nitriet) gebruikt als conserveermiddel tegen de bacterie Clostridium botulinum (de bacterie die botulisme veroorzaakt) in vlees en visproducten. Het KAN net als vele andere conserveermiddelen en andere E-nummers kankerverwekkend zijn. Maar ja, leven in steeds die vrees ervoor is ook al niet gezond! ;-) Kanker kan elk mens, kind of dier immers krijgen (van roken,smog, uitlaatgassen, chemische kleurstoffen, asbestdeeltjes, benzeen en arseen etc) ook al leef je verder zo bewust en zo gezond mogelijk.... Toch, de wetenschap is weliswaar ver met alle kansberekeningen, het is wel een alertheid of overweging waard om er eens meer over te lezen zoals o.a ook hier? http://www.eqgen.nl/gezondheid_enummers.html http://www.goedgeweten.be/ingredienten/e250/*/ Zelf denk ik, als je echt alles met mate eet/drinkt, indien mogelijk ook geregeld biologische produkten kiest, een gezonde levensvisie hebt, beperkt stress ervaart, humor houdt en kan relativeren, dat dit de "betere compensatoren" zijn voor een zo gezond mogelijk leven!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100