kun je vla invriezen ?

ik heb vla gehaald, en dat was niet zo koud meer dus ik dacht laat ik de vla even snel koelen, lekker koud eten.
in de vriezer, alleen nu was ik de vla vergeten uit de vriezer te halen. je raad het al bevroren. (oeps!! een beetje dom van mij )
ik kwam op het idee op die vraag kan je vla eigelijk wel invriezen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan. Zo kan je alternatieve ijsjes maken, bijvoorbeeld bij melkallergie. Om minder grove ijskristallen te krijgen af en toe roeren. Er zijn recepten van ingevroren optimel. Toegevoegd na 2 minuten: Neem optimel drinkyoghurt framboos en voeg er een beetje zoetstof aan toe (bij invriezen gaat de zoete smaak een beetje verloren). Zet de yoghurt in de vriezer en na enkele uren heb je ijs. Variatie: Neem magere yoghurt en voeg naar smaak oploskoffie van nescafe toe of suikervrije limonade of verse vruchten of je eigen creatieve inbreng. Zo kan je ook experimenteren met vla. Toegevoegd na 6 minuten: NB. Ik ga er dus wel vanuit dat je er iets van ijs van maakt. Bij ontdooien zal er namelijk niet veel van overblijven. Vergelijk het maar met slagroomijs dat je ontdooit. Dan krijg je ook niet de dikke roommassa die er in ging. Als je er ijs van wilt maken raad ik wel een ijsmachine aan. Daar kan je van alles ingooien. Toegevoegd na 39 minuten: zie ook de eerder vraag in de bron:

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/melk-invrie...

Zoals je gemerkt hebt: Ja. Krijg je een roomijs achtig iets. Maar echt lekker zal he tniet zijn: De kristallen zullen grof zijn. Ik verwacht dat het ontdooien tot een brei leidt die niet zo lekker meer is. Maar geen ervaring ermee.

Niet invriezen, maar wel even een 20 minuten in de vriezer laten om op temperatuur te krijgen. Daarna gewoon de koelkast in.

Ja, invriezen kan. Wordt wel eens gedaan om een soort alternatief ijs te bereiden. Of je het ook kunt ontdooien en dan als gewone vla eten, dat weet ik zo niet. Dat kun je gewoon proberen. Van het bevriezen zal de vla niet bederven. Dus gewoon laten ontdooien en kijken of het er nog appetijtelijk uitziet. Zo ja, gewoon opeten. Zo nee, jammer, weggooien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100