Waarom smaakt gebroken lijnzaad anders dan lijnzaad op mijn brood?
Gebroken lijnzaad van Zonnatura smaakt echt niet lekker tegenover de lijnzaadjes die op mijn boterhammen van de winkel zitten. Waar kan ik die lekkere, niet gebroken lijnzaadjes kopen?
Is het echt lekker?
Het wordt volgens mij ook in de yoghurt gegeten.
Lijnzaad is het zaad van de vlasplant.
De meeste zaden en pitten zijn al erg gezond, maar lijnzaad is echt een uitspringer omdat het behoorlijk veel omega3 bevat. Omega3 is een essentieel vetzuur, die je uit je voeding moet halen, en waarvan wij tegenwoordig vaak te weinig binnenkrijgen.
Het is belangrijk dat je verhouding omega6-omega3 in een bepaalde verhouding zit, en doordat wij enorm veel omega6 binnenkrijgen, hebben we dus nóg meer behoefte aan omega3.
Voor vegetariërs is lijnzaad ook heel handig, omdat je het voor de rest met name uit vis haalt, en een klein beetje uit ei en ik geloof ook zuivel.
Walnoot en koolzaadolie bevatten ook wel wat omega3, maar minder dan lijnzaad. Je kan gebroken (of gemalen) lijnzaad heel lekker gebruiken in smoothies, lijnzaadolie kan je lekker gebruiken in salades.
Verder kan je ze eigenlijk overal doorheen smokkelen: sappen, salades, fruitsalades, op brood, avondmaaltijden (ná het verwarmen); kleine hoeveelheden zijn al gezond en proef je toch niet (zolang het niet te oud is). Het mag alleen niet verhit worden, want dan wordt de omega3 vernietigd.
Niet iedereen houdt in het begin van de smaak, en je moet met name zorgen dat je een vrij verse zak/fles hebt, want hoe ouder, hoe sterker de smaak; en het door dingen verwerken, niet puur eten. Ik vind het nu erg lekker.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.