Mag je groente of fruit die je verkeerd gekocht hebt, dezelfde dag nog terug brengen naar de supermarkt met vertoning van de kassabon?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee, onverpakte voedingsmiddelen kan de supermarkt niet terug nemen, omdat ze daarna de kwaliteit niet meer kunnen garanderen en de produkten dus niet nog een keer kunnen verkopen. dus als er geen kwaliteitsprobleem is met het prodrukt ( rot of beurs of wat dan ook )kun je het niet gaan ruilen.

Dat ligt aan de winkel en aan de verpakking. Het hangt af van de verpakking. Als je losse groente of fruit hebt gekocht niet. Je kunt dan ook zelf goed kijken dat je goede spullen pakt. Voorverpakt fruit of groente in plastic (zuurkool, rode kool) of in een netje (uien, sinaasappels) waarschijnlijk wel. Maar het hangt er ook af of de winkel een beetje coulant is. Ze zijn het namelijk niet verplicht. Gewoon ruilen dan, omdat jij geen grote, maar kleine uien wou hebben. Als er rotte producten tussen zitten, dan heb je dat recht wel.

Bij de supermarkt kan je bijna alles terug brengen, dat is ook wettelijk geregeld net zoals een tv die toch net niet bevalt. Maar alles wat uit de koeling en diepvries komt valt buiten die regel, de supermarkten moet zich houden aan haccp regels, als bv een klant komt met een klacht over ontdooide spinazie of erger nog er worden mensen ziek. moet de winkel precies kunnen overleggen wat de tempratuur is geweest, daar houden ze een heel logboek van bij, van binnenkomst tot 2 tot 3 maal daags de koeling of vriezer zelf. Als iemand bv. gesneden groente terug brengt kan die registratie niet meer kloppen, want wie zegt dat jij die gesneden groente niet 2 uur op de achterbank van je auto heb laten liggen zodat jij het niet vergeet terug te brengen? Het gebeurt echt, ikzelf heb een klant gehad met half ontdooide spinazie want anders vergat ze het! De meeste supermarkten houden wel een colance aan, ze kunnen op de bon zien hoe laat je het gehaald heb en als je bij thuis komt gelijk belt is er vast wat te regelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100