Waarom zit er water in ham?

Toegevoegd na 47 seconden:
Het staat namelijk bij de "ingredienten" op de verpakking..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zit ook in de kwaliteit van de ham. Koop jij je ham bij een goede slager zal er geen water in zitten. De ham in de supermarkt bevat vaak wel water gewoon omdat dat geld oplevert.

1 reden is dat water in dit geval een paar euro per ons oplevert :)

Daardoor wordt het zwaarder en kan het bedrijf er meer geld voor vragen.

In alles wat je kunt eten zit water, anders zou het wel een hele droge hap worden... Toegevoegd na 3 minuten: Plus, als ze geen water toe zouden voegen in het bereidingsproces (garen enzo) dan zou je gewoon gerookt varkensvlees krijgen.

Ik neem aan de gekookte ham? Zoals de naam al zegt, hij is gekookt, daardoor komt er ook water binnen. Ook al gezegd, anders wordt het een droge hap. Je hebt ook de sappen van het vlees, dat is vermengd met water om de houdbaarheid wat beter te houden als het stuk vlees nog in de verpakking zit. Daarom is het vlees eenmaal uit de verpakking minder lang houdbaar.

Het water in gekookte ham wordt er in gebracht in de vorm van pekel. Het inbrengen van water heeft een tweeledige werking. Als eerste om het zout goed over het vlees te verdelen. ten tweede; tijdens het koken van de ham vleescellen stuk springen en er vocht verloren gaat, om van de ham geen taaie droge hap te maken wordt er voor het koken al water aan toegevoegd, dit wordt gebonden door het zout en een bewerking waardoor de vleeseiwitten geactiveerd worden. Zo krijgen we een lekker plakje vlees op een sneetje brood.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100