wat is er zo bijzonder aan naanbrood, en hoe wordt het gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Naan wordt meestal bereid met zuurdesem, maar ook de ongedesemde variant (zoals roti) komt voor. Het wordt meestal gebakken in een tandoor of kleioven. Het kan ook op een licht bolvormig ijzeren rooster, de tawa, gebakken worden. In de moderne keuken wordt vaak bakpoeder in plaats van gist gebruikt. Ook kan melk of yoghurt aan het deeg worden toegevoegd om de naan meer volume te geven. Knoflook en kruiden als komijn, koriander en zwarte komijn (nigella) geven de naan zijn typische smaak. De naan dient heet geserveerd te worden met ghee of boter. In de traditionele Indiase keuken wordt de naan gebruikt om andere gerechten mee op te scheppen: het is dan een soort lepel.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Naan

een recept voor naanbrood Porties: 6 175 ml warm water (45°C) 1 theelepel bakkersgist 1 theelepel suiker 250 gr witte bloem 1 theelepel zout 4 eetlepel ghee (Indiase geklaarde boter) 2 eetlepels yoghurt 2 theelepels kalonji (uienzaad) Gist met warm water en suiker opkloppen tot het gist is opgelost. Afdekken en 10 minuten op een warme plek laten staan. 2. In 3 porties bloem en zout in een grote kom zeven. Het gistmengsel toevoegen, 1/2 van de ghee en alle yoghurt. Tot een zacht deeg mixen en vervolgens op een bebloemd oppervlak ong. 5 minuten kneden tot het deeg zacht en elastisch is. Leg het deeg in een grote, ingevette kom, afdekken en 1 1/2 uur op een warme plek tot een verdubbeld volume laten rijzen. 3. Het deeg neerslaan en 5 minuten kneden. In 6 gelijke porties verdelen en elk stuk uitrollen tot een rond naanbrood van 20cm diameter. 4. Een bakplaat afdekken met aluminiumfolie en folie invetten. Naanbrood met een beetje resterende ghee invetten en een beetje kalonji erover strooien. Bak de broodjes 1 voor 1 gedurende 2min per kant onder hete grill of tot ze opgebold en bruin zijn

Bronnen:
allrecipes.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100