Waarom heeft een Whopper van de Burger King in Nederland méér calorieën dan een Whopper in Duitsland?

Een Whopper weegt in Nederland én in Duitsland volgens de voedingswaardetabel van de Burger King 274 gram.

In Nederland bevat een Whopper van 274 gram 644.3 kcal,
in Duitsland bevat een Whopper van 274 gram 633 kcal.

Hoe kan dat? Het is toch hetzelfde product?

Toegevoegd na 2 uur:
Naar mijn mening smaken beide burgers ook hetzelfde, dus met de verklaring dat het 'recept' aan de smaak van de bevolking is aangepast, ben ik niet geheel tevreden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Specifiek voor de whopper weet ik het niet, maar in het algemeen geldt het volgende: - groenten kunnen door fotosynthese in een zonniger klimaat meer koolhydraten en dus calorieen bevatten. - Vezels en andere stoffen zoals sorbitol worden in elk land anders berekend. Dit hangt af van de mate waarin het verteerd wordt, en per land verschilt het van welk onderzoek ze uitgaan. Zo staat sorbitol in nederland voor 2,4kcal/gram, in spanje voor 4kcal/gram, en in sommige andere landen voor 2kcal/gram. -Toch een iets andere receptuur. Dit hangt samen met punt 1, dat de grondstoffen in hetzelfde recept een ander calorieaantal toegekend hebben gekregen dan in Duitsland.

De recepten zijn verschillend in verschillende landen om mee te gaan emt de locale smaak. Als je de ingredienten vergelijkt zie je dat er in Nederland bv ruim 36 gram vet in zit, tegenover 34 in Duitsland. http://www.burgerking.de/pdf/2010_09_Naehrwert_und_Allergiker-Infos.pdf http://www.burgerking.nl/menu/whopper

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100