Hoe wordt ijs eigenlijk gemaakt?

Ik vind ijs heel erg lekker, maar ik zou niet weten waar het van gemaakt wordt, heeft iemand enig idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Roomijs Roomijs is een substantie die door bevriezing een vaste of vastachtige substantie wordt, die in bevroren toestand voor consumptie is bestemd en in hoofdzaak is samengesteld uit room, melk en suiker en als bijkomend ingrediënt slechts een of meer van de volgende voedingswaren mogen zijn toegevoegd: koffie, chocolade (en dergelijke), vruchten (inclusief: confituren, jams, noten, notenpasta's vruchtensiropen), karamelsaus, honing, vanille (stokjes, essence), keukenzout, alcoholische dranken, voedingscaseïne/weipoeder, aromaten (behalve kunstmatige aromaten) en ethylvanilline. Roomijs moet ten minste 5% melkvet bevatten. Het mag geen melkvreemde vetten bevatten. Melkijs Melkijs is roomijs, maar met een lager melkvetgehalte. Vaak wordt melkijs gewoon ingedeeld bij roomijs. Waterijs Waterijs is een massa die door bevriezing een vaste of pasta-achtige substantie wordt, welke in bevroren toestand voor consumptie is bestemd en in hoofdzaak is samengesteld uit vetvrije melk, droge stof, melkvet suikers en drinkwater en als bijkomend ingrediënten slechts een of meerdere van volgende voedingswaren melk, geheel of gedeeltelijke afgeroomde melk, geconserveerde melk, room, boter, botervet eetbare oliën, eetbare vetten limonade met plantenextracten de waren vermeld onder roomijs Slagroomijs Slagroomijs lijkt erg op roomijs, maar heeft een iets hoger vetgehalte. Dit komt doordat er slagroom aan toegevoegd is, in plaats van de minder vet behoudende room.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100