Waarom gooien ze in restaurants zoveel eten weg?

Ik zie dat vaak als er eten is dat niet is verkocht aan het eind van de dag of dat net 2 dagen overdatum is ofzo, dat wordt vaak weggegooid, maar waarom mogen werknemers dat niet gratis opeten of meenemen? het is toch jammer om het weg te gooien??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het overhouden op zich is een kwestie van verkeerde planning - maar je kunt niet perfect plannen. Restaurants in grote steden en met een sociale eigenaar hebben misschien een deal met de Voedselbank, dat daar het overschot heen kan, want het is inderdaad eigenlijk zonde om het weg te gooien.

Ik werk bij een horeca-uitzendbureau. Maar ik mag super vaak heel veel eten in de pauze of na het werk.

Het risico dat er iets met iemand gebeurd van het consumeren van voedsel of drinken na de houdbaarheidsdatum is voor een restaurant niet goed. Ze kunnen aangeklaagd worden wegens nalatigheid of slechte controle. Ze gooien het eten wat op borden ligt weg want misschien heeft iemand er wel in gespuugd of iets verdovends ingedaan. Ook is het onhygiënisch om dit aan een andere klant te geven.

Dit eten is vaak niet meer kwalitatief en he kunt het niet zomaar weggeven want dan mag iedereen eigenlijk wat.

Als je het overgebleven eten gaat verdelen onder de werknemers dan loop je als restaurant kans dat het aantal klanten zal afnemen. Ik kan me voorstellen dat er werknemers zullen zijn die hun familie/vrienden thuis uitnodigen voor het eten en dus komen deze personen niet meer eten in het restaurant. Ook loop je kans dat geleidelijk aan de koks meer eten zullen voorbereiden zodat er voldoende overblijf om uit te delen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100