In sushi rijst zit amylopectine, wat de rijst dus zo kleverig maakt, maar kun je dit stofje ook kopen en toevoegen aan andere rijst?

Want ik zou graag dat de rijst die ik gebruik net zo kleverig wordt als de sushi rijst.

Weet jij het antwoord?

/2500

Rijssoorten oa te koop bij de indische toko Lontong rijst (pandan) Ketan (kleefrijst wit of zwart) Bijgevoegd een recept : Wadjik (zoet) vind het erg lekker Indonesie:wadjik ketan rijstomdewereld heeft dit recept op 9 mei 2001 toegevoegd. Dit recept is 3.593 keer bekeken, 7 x bewaard Print recept Boodschappenlijst Zoete Indonesische rijstkoek Bereidingstijd: 20-30 minuten Keuken: Indonesische keuken Smaak: Zoet Techniek: Koken Soort gerecht: Banket Uit eigen keuken: Nee (i) Ingrediënten 500 gr ketan(kleefrijst)/ 6 dl santen/ mespunt zout/ 1 spriet sereh/ 4 plakjes goela djawa/ 3/4 dl water/ 2 sliertjes pandanblad Voorbereiding Was de ketan goed tot het water helder is en zet hem op met 3 dl santen, zout en sereh. Voeg zoveel water toe dat de rijst ongeveer 2 cm onder staat. Roer alles goed om, tot het water is verdampt en laat alles ongeveer 10 minuten rusten. Haal de sereh eruit. Bereidingswijze Laat de goela djawa smelten met het water, voeg het pandanblad, zout naar smaak en de rest van de santen toe. Laat het geheel koken tot het een dikke stroop is geworden. Haal de pandan eruit. Meng de gare ketan door de stroop en roer alles goed door tot het geheel droog is geworden. Leg de koek in een vierkante schaal en strijk hem mooi glad. Serveertips Snijd er ruitvormige stukjes van de koek en verpak die stuk voor stuk in plasticfolie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100