visjes maar 1x per week voeren?

Ik heb 5 visjes in een tropisch aquarium. Er staan 4 plantjes in. Ik voer ze nu 2x daags, maar ik kreeg gisteren de opmerking dat wanneer ik ze maar 1 per week voer de visjes zelf hun eten gaan zoeken, vooral op de plantjes.


Niet doen of wel doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelf heb ik 2x 1 meter, en voer afwisselend en gemiddeld 2 tot 4 x per week soms 2 dagen achter elkaar en soms 2-3 dagen niet. In de natuur krijgen de vissen ook afwisselend voer dus niet elke x het zelfde en ook op wisselende tijden. Maar 1 x per week is erg weinig.

Bronnen:
Eigen ervaring

Ligt er ook aan wat voor visjes ? Ik heb een 30L bak met een stuk of 8 guppies en die krijgen elke avond een klein beetje maar ik heb er ook een super algeneter in zitten dus op de plantjes is niks te vinden. Ik vind 1x in de week voeren wel erg weinig.

1 maal per week is wel erg weinig maar 2 maal per dag is voor vissen echt teveel. Dagelijks of om de dag is voldoende

Als je plantjes je lief is moet je elke dag voeren of 2 x per dag een kleinere portie voeren. Wissel af tussen leven voer en droogvoer. Je kan 1 dag in de zoveel tijd niet voeren als het wildvang is, in de natuur zal er ook 1 dag in de zoveel tijd zijn dat er moeilijk eten te krijgen is. Dit ligt natuurlijk aan het soort vis dat je houdt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100