Ik heb net aardappels geplukt moet je die wassen zoja gewoon met water afspoelen zo niet hoe dan? en hoe kan je ze het best bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

absoluut wassen. bewaren: in het donker. Toegevoegd na 1 minuut: op een koele, donkere, droge plaats niet in de koelkast. Toegevoegd na 2 uur: op deze site wordt gezegd dat ardappels wassen okay is http://www.hyfoma.com/nl/content/voedingsmiddelen-branches-processing-bereiding-productie/aardappel-groente-fruit/aardappel/

Bronnen:
http://www.hyfoma.com/nl/content/voedingsm...

Afspoelen is prima! Als je ze lang gaat bewaren is poederen met ani-spruit een aanrader.

Aardappels moet je niet wassen. Je moet ze gewoon laten drogen,en dan op een donkere plek wegzetten. Als ze teveel aan licht blootgesteld worden,,,dan worden ze groen. Toegevoegd na 15 minuten: Wij rooiden vroeger de aardappels als het mooi en droog weer was. Hetzij met de hand. Ze werden na het rooien gewoon op het land in rijen gegooid. Als ze opgedroogd waren gingen ze in kisten. Bij het machinaal rooien maken ze een lange weg door de machine waardoor het meeste zand of klei er vanaf gaat. Vroeger werden ze nooit gewassen. Maar tegenwoordig voor de winkels wel. Ga je ze hier in de buurt gewoon bij de boer halen,dan zijn ze nooit gewassen. Dus zit er altijd een beetje zand aan. Mijn idee,,,als je ze wast zijn ze minder lang houdbaar. Want ze moeten heel goed drogen anders kun je rotvorming krijgen.

Je kunt de aardappels ook droogschudden zodat alle zand er vanaf gaat. Aardappelen moeten bewaard worden op een koele, donkere plaats met goede ventilatie. De ideale bewaartemperatuur is 7- 10 ºC. Bij deze temperaturen, kunnen aardappelen vele weken bewaard worden. Bewaar aardappelen niet in de koelkast! Wanneer aardappelen onder de 7°C bewaard worden, ontwikkelen ze een zoete smaak, dit komt door de omzetting van zetmeel naar suiker. Dit verhoogde suiker gehalte veroorzaakt donkere plekken waneer de aardappelen gekookt worden. Als je aardappelen bij kamertemperatuur opslaat, moet je ze binnen een paar weken gebruiken. Hou aardappelen weg van plaatsen waar ze lang blootgesteld staan aan licht, dat kan zorgen dat de aardappelen groen worden ( zie “vergroening”). Dit groen worden veroorzaakt een bittere smaak en kan giftig zijn. Wanneer aardappelen groene plekken beginnen te krijgen of beginnen te spruiten, verwijder dan voor gebruik deze stukken van de aardappel.

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/qa/qa-fp98.htm

aardappels plukje niet maar rooi je uit de grond, als je toch hebt geplukt van de aardappelplant, zijn dat zaadbollen en pas op deze zijn giftig. als je deze bereid word je daar goed ziek van dus ik hoop dat je ze uit de grond hebt gehaald, dan drogen, zeker niet wassen, worden ze rot en in het donker bewaren in de winkel zijn ze wel gewassen en geschild, dit voor de luie huisvrouw om ze direct in de pan te kunnen doen succes

Gewoon het zand eraf vegen en droog en donker bewaren. Pas wassen voor je ze gaat eten. Als je Ze nu al schoonmaakt en ze per ongeluk niet goed droogt gaan ze rotten.

je mag kiezen, je kan ze afspoelen met gewoon water zodat het zand eraf gaat, maar je kan ze ook gewoon zo laten als je ze geplukt had, dat doe ik. ik zet mijn aardappelen in mijn garage op een donkere plaats, anders gaan deze te snel schieten, gr

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100