Als je jong belegen kaas heel lang bewaart, word het dan oudbelegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

moet je wel een hele kaas hebben, zo'n grote ronde en regelmatig omkeren. anders wordt het schimmelkaas.

nee het droogt gewoon uit tenzij je inderdaad een hele ronde of wiel hebt en als je bewaar onstandigheden optimaal zijn een al gesneden stuk kaas droogt alleen maar uit

Dat lukt niet met aangebroken/aangesneden kaas. Het wordt wel ouder,maar beslist niet smakelijker.

Nee, dan wordt de kaas niet belegen, maar wel beschimmeld. Er gaat een speciaal rijpingsproces aan vooraf als ze kaas maken, dus alleen lang laten staan is geen optie. De rijpingstijd is: 4 weken voor jonge kaas, 8 weken jong belegen, 4 maanden belegen, 7 maanden extra belegen en 10 maanden om hele oude kaas te krijgen. Zie voor nog uitgebreidere uitleg de onderliggende site. Succes ermee.

Bronnen:
http://www.niceinfo.be/benl/assets_db/ITEM...

Nee dan krijg je schimmelkaas . Het kan alleen als je een hele homp kaas hebt gekocht en waar nog niet in is gesneden .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100