Hoe maak je snoep spekjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt nodig; 4 dl.vocht en 4 blaadjes gelatine. Smaken en/of kleuren kan je naar smaak toevoegen. Koel 3 dl. van het vocht tot 0 graden C. het mag niet bevriezen. Week de gelatine en zet de andere 1 dl. vocht op het vuur. Als het warm is los je daar de uitgeknepen gelatine in op. Goed roeren met de garde. Klop deze vloeistof in de keukenmachine met garde schuimig, net voor deze gaat geleren. Giet de koude vloeistof langzaam bij de schuimige massa. Het schuim zal nu de hele kom vullen. Giet de massa nu uit op een bakblik dat belegd is met papier of alufolie. Laat geleren en snijd in stukken/ruiten. Smaken en kleuren kan je naar eigen keus toevoegen. Met dank aan Pâttiserie & Desserts. Toegevoegd na 1 dag: http://blog.seniorennet.be/keukenverhalen/archief.php?ID=272505 Onderaan dit artikel staat een filmpje met demo.

Er staat een niet heel precies recept op internet: http://wateetons.com/2011/06/15/spekkie-voor-meneers-bekkie/ De schrijver zegt dat dit recept in de Elle Eten stond, dus wellicht die contacteren en het betreffende nummer van het blad nabestellen. En anders in het kookboek 'Zelf snoep maken' staat ook het recept. Verkrijgbaar via: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/zelf-snoep-maken/1001004006218388/index.html Tweedehands is het te krijgen via: http://www.boekwinkeltjes.nl/singleorder.php?id=113239027&font=red

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100