Wat kun je met een teveel aan eieren doen? Invriezen?etc

Tips verwerken teveel aan eieren

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lemon curd Ingrediënten 2 kleine citroenen, 75 gr boter, 100 gr witte basterd suiker, 2 losgeklopte eieren, 1 pot met deksel Bereidingswijze Maak het potje en de deksel van te voren goed schoon met heet water en soda. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap er uit. Zet een pan water op het vuur met een kleine pan er in (au-bain-marie) en smelt de boter hier in. Meng nu de suiker en de citroenrasp en sap er in. Klop de eieren er beetje bij beetje door. Blijf kloppen. Als het water langzaam aan de kook komt zal je zien dat het mengsel indikt. Blijf kloppen tot het is ingedikt. Het blijft in de ijskast minstens 4 dagen goed. Als je het in een wekpot doet kun je het langer bewaren. Leuk om cadeau te doen of misschien te verkopen. Ingemaakte eieren (Pickled eggs) Leg de eieren in een steelpan, giet er koud water bij tot ze allemaal helemaal onder staan. Breng het water aan de kook, doe dan het vuur uit en leg meteen het deksel op de pan. Laat de eieren 10 tot 12 minuten in het hete water liggen; laat ze dan schrikken en pel ze. Meng in een middelgroot steelpannetje op matig vuur de azijn, het water en de inmaakkriuden. Breng het aan de kook en roer de knoflook en het laurierblaadje erdoor. Neem de pan van het vuur. Leg de eieren in gesteriliseerde bakjes, vul de bakjes met het hete azijnmengsel, sluit de bakjes goed af en laat ze 8 tot 10 dagen in de ijskast staan. Ook dit kan in een wekpot. Eieren invriezen: Diepgevroren eieren zijn luchtdicht verpakt maandenlang houdbaar. Maar haal ze dan wel uit de schaal, want de inhoud van een ei zet bij het invriezen uit en verbrijzelt de schaal. reken dus ook in de luchtdichte doos op enige uitzetting en leg voor het afsluiten van de doos plasticfolie op het oppervlak om de hydratatie (freezer burn) te voorkomen. De witten van eieren gedragen zich na invriezen redelijk goed en verliezen niet veel van hun schuimende vermogen. Dooiers en losgeklopte eieren vereisen echter een andere behandeling. Als zodanig na ontdooien krijgen deze een kneedbare consistentie en kunt u ze niet meer makkelijk met andere ingrediënten combineren. Maar als u zout, suiker of zuur door de dooiers roert, kunnen de dooiereiwitten niet klonteren en blijft het ontdooide mengsel vloeibaar genoeg. Dooiers vereisen 5gr zout, 15gr suiker of 4 el citroensap per halve liter. Voor de hele eieren is de helft van de hoeveelheid genoeg. http://zesta.be/tip/eieren-invriezen

bak een cake

eieren kun je heel lang bewaren hoor, langer dan de datum. Als ze gaan drijven als je ze in water legt zijn ze niet goed meer. Ze moeten zinken. Rotting in de eieren veroorzaakt gas, waardoor ze gaan drijven. Zo weet je of ze nog goed zijn. Je kunt met een teveel aan eieren dingen van schuim maken. Even googelen voor schuimrecepten.

Koel en donker bewaren. Leg ze niet bij sterk geurende etenswaren want eieren nemen geur op. Eieren kan je best een aantal weken bewaren! Een goede test om de versheid van eieren te bepalen is door ze in een bak(je) met water te doen. Blijven ze plat op de bodem zijn ze kakelvers(ha-ha), komt er 1 kant (licht)omhoog is hij ook nog vers genoeg om te eten, komt hij helemaal of deels boven drijven, dan niet meer eten!

Je kan zo ook gooien. Of in de grond stoppen en over een jaar er uithalen bij 1 april en dan....

Verkoop ze

Conserveren in waterglas

Geef ze aan je buren, familie , kennissen. Ze zullen er heel blij mee zijn!

Zoiets is al eens eerder gevraagd. Zie hieronder voor alle antwoorden, waaronder het mijne.

als je eieren kookt en vervolgens in de koelkast (dus niet vriezen) legt dan zijn ze ook nog wel een tijdje houd baar, gekookte eieren kun je bij de sla of salade doen? of bij de nasi of bami, of op een boterham met ham en ei, vind ik zelf heel lekker, als je in tussen tijd weer nieuwe (rauwe) eieren koopt hou ze dan wel gescheiden, niet als je denkt een gekookt eitje op je boterham te doen en dan een rauw ei pakt..

Bronnen:
mij eigen ervaring

Eiersalade maken, is lekker voor op brood.

smeer ze in je haar, even in laten trekken en dan uitspoelen, gaat het mooi van glanzen.

eidooier kan je gebruiken voor mayonaise te maken knoflook saus noem maar op Het eiwit kan je opkloppen en door n toetje doen zoals bij vla dan wordt het toetje luchtig tevens kan je er ook koekjes enzo mee maken door opspuiten en in de oven drogen (meringue)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100