Is er een indicator voor methanol in zelfgestookte drank?

Ik was laatst in Servië, waar ze veel eigen drank stoken. Nu vroeg ik me af of er een simpele indicator voor methanol is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Methyl Alcohol komt uit stoken met vruchten. Als je de vruchten kneust en perst en het vruchtvlees eruit haalt, stook je al bijna zonder het risico op Methyl Alcohol te krijgen. Het komt uit de verbinding met pectine. Als je stookt met suikers (likeuren) heb je er ook geen last van. Er bestaat wel een manier om het te testen, maar deze is zeer omslachtig en lastig om te doen. Dit is ook de reden waarom stokers een maatstaf aanhouden om zeer veilige drank te verkrijgen. De drank die zij stoken is veiliger dan de drank die in winkels verkocht worden qua Methyl Alcohol percentages. Op deze pagina kan je zien hoe het mogelijk is en hoe je het kan doen: http://home.scarlet.be/pedroalco/Praktisch_Stoken/Methylalcohol-Test/methylalcohol-test.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100