Waarom kan je voor de 2de x je vlees niet invriezen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan wel, maar dan moet je het eerst bereiden. Rauw vlees kan je niet 2x invriezen vanwege bederf. Maar ingevroren vlees laten ontdooien, bakken en dan weer invriezen, dat kan wel.

deze vraag is 2 jaar terug al reeds gesteld, maar wel een goed antwoord! lees maar :) http://www.goeievraag.nl/vraag/iedereen-zegt-eenmaal-ontdooid-vlees.10455

De bacteriën in je vlees gaan niet dood in de vriezer, ze stoppen alleen met delen. Als je je vlees koopt en dan invriest, vries je al een aantal bacteriën in die zich na ontdooien weer kunnen voortplanten. Als je het vlees na een poosje weer in de vriezer doet, vries je dus veel meer bacteriën in dan de eerste keer, dus bederft het vlees na de 2e keer ontdooien ook weer veel sneller.

Ik heb eens met een medewerker van een slachthuis gesproken en die zei dat dat wel kan. Een supermarkt bijv vriest het vlees weer in wat tijdens een actie periode niet is verkocht. Aangezien een supermarkt keten zoveel vlees bestelt voor een actie wat nooit binnen die tijd geslacht kan worden is het al bij het slachthuis ingevroren, dan in de supermarkt, waarna die in de koeling gaat( of in de vriezer tot de actie). Je moet wel de aantal dagen aftrekken hoelang die uit de vriezer is geweest, van de houdbaarheiddatum. Voor de zekerheid kan je nog een dag extra er van af trekken. Aangezien sommigge supermarkten zich niet geheel aan de regels houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100