Wat zijn voorbeelden van typische Nederlandse gerechten en dergelijke?

Ik kom er zojuist achter dat vla iets typisch Nederlands is...en vroeg mij of er nog meer van zo'n voorbeelden zijn =P vast wel..dus vandaar mijn vraag haha :D Iemand?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hutspot, boerenkool, hete bliksem, snert als maaltijden. Oliebollen, appelflappen, Deventer Koek, Bossche bollen. Drop, Zeeuwse babbelaars, Haagse Hopjes. Pindakaas,

Wat dacht je van erwtensoep met worst? Toegevoegd na 2 minuten: Vlaai, hoewel dit eigenlijk alleen maar in Limburg voorkomt, maar evengoed is het wel Nederlands. Toegevoegd na 3 minuten: Maatjesharing. Buitenlanders kijken raar op als ze iemand hier een vis zien eten, gepakt bij de staart en dan je hoofd achteroverbuiten en hap.

Pindakaas, stroopwafels, drop, boerenkool met worst, erwtensoep, kroketten, speculaas, pepernoten, hagelslag.

Drop,kroketten,frikandellen,bitterballen,stroopwafels,Zeeuwse babbelaars,hopjes,perendrups.

Pannenkoeken, poffertjes en oliebollen en pindakaas zijn echt Nederlands. Typische winterlekkernijen zijn speculaas, marsepein en krentenbrood met spijs. Typisch Nederlands snoepgoed: drop, spekken, kaneelstokken en suikerspinnen.

Er zijn niet alleen veel Nederlandse gerechten maar ook typische Nederlandse dranken.Voorbeelden met bereidingswijze zie link.

Ik weet het niet zeker maar krentebollen. zeeuwse bolussen hutspot , boerekool, zuurkool. Tilburgs toepertoetje haha

Hollandse Nieuwe is absoluut typisch Nederlands. Buiten Nederland wordt die nagenoeg alleen door Japanners gewaardeerd. Hetzelfde geldt voor zoute drop, die elders sporadisch wel voorkomt maar buiten Nederland wordt vooral zoete drop gewaardeerd. Het lijstje op Wikipedia is aardig maar veel genoemde eetwaren zijn echt niet exclusief Nederlands. Verreweg de meeste gerechten die we typisch Nederlands vinden komen in andere landen ook voor, al dan niet in varianten. Dat geldt zeker voor erwtensoep, oliebollen en vla. De laatste was oorspronkelijk een gerecht van geklopte eieren met suiker, vanille en een verdikkingsmiddel zoals slagroom of verse kaas. Eggnog is een vlavariant met cognac, rum of whiskey. Oliebollen zijn hoogstwaarschijnlijk lang geleden ergens in het Midden-Oosten uitgevonden. Ook nu worden daar nog veel broodachtige spijzen in olie gebakken of gefrituurd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Ned...

Hagelslag toch ook?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100