Mag je zuivel en fruit tegelijk eten of krijg je dan de vitamines niet binnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen probleem. Melk kan opname van medicijnen vertragen. Of het de opname van vitamine vertraagd weet ik niet, maar als dat zo is worden ze wel opgenomen.

Er is geen enkel probleem om zuivel en fruit te combineren. Beide bevatten essentiële vitamines en ze vullen elkaar goed aan.

Of het mag? Ja hoor, het mag. Of het goed is voor het behoud van je vitamientjes? Er zijn natuurlijk enorm veel zuivelproducten mèt fruit te koop. Of doe aardbeien/bramen in je yoghurt. Dat is geen probleem. Na een maaltijd is het wat anders heb ik op voedselcursus geleerd. Omdat fruit snel door de maag gaat. In tegenstelling tot vlees (ongeveer 4 uur nodig in de maag) en groenten en aardappels (ongeveer 2-3 uur nodig in de maag. Daarom is het beter voor het eten fruit te eten, als klein hapje halverwege de ochtend/middag, of een paar uur na de maaltijd. Want als je het nà het eten gelijk neemt, dan zit het uren in je maag omdat het niet kan passeren en dan is het effect verloren.

Als je zuivel en fruit tegelijk eet kan het wel gaan gissen wat bij mij geval was ik heb door die comenatie heel erg opgezette en ook vaak last van buiken krampen. maar zelf ben ik geen voorstander van zuivel want door de hoge verhitting kan je moeilijk caseine en melkeiwit verteren als ik zuivel eet is rauwe kaas die niet hoger dan 40 graden word verwarmd dan worden enzymen niet vernietig om caseine en melkeiwit te verteren de een kan er wel tegen de ander niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100