hoe maak je zemlovka (uit slowakije)

Weet jij het antwoord?

/2500

Zemlovka. Zoete witbrood ovenschotel uit oost europa Ingrediënten voor 3 personen: Witbrood sneden Zonnebloemolie Appels (zoete) 3 eieren Suiker, kaneel Aardbeien in blik citroen/limoen Rozijnen (eventueel) Rum (eventueel) Hulpmiddelen: Ovenschotel Rasp Voorbereiding: GEBRUIK DE SUIKER NIET TE ZUINIG!!! Bereidingswijze: Schil en rasp de appels (een stuk of 4/5) en gooi er suiker en citroen doorheen. Eventueel ook de rum en rozijnen. Giet een bodempje olie in een ovenschotel, scheur het witbrood aan flarden en puzzel de stukjes tot een dichte laag onder in de schotel. Doe er vervolgens een laag appel mengsel op, olie, brood appelmengsel enz, totdat de schotel vol is. Breek de 3 eieren in een kom en leg de dooiers apart. Klop het eiwit met suiker en kaneel totdat het een STEVIG schuim vormt. Doe er vervolgens de dooiers bij en meng alles goed. Giet de kom leeg bovenop de ovenschotel zodat hij bijna overloopt. Zorg ervoor dat het eiermengsel ook een beetje kan doordringen in de onderste lagen... Doe het geheel een minuutje 15 in de oven op 180 graden celsius. Serveertips: Serveer uiteindelijk met de ingeblikte aardbeien of bosvruchtencompote.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/recepten/957918/Zemlovka

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100