Wie weet een goede manier om wortelen te bewaren?

Als ik in de winkel wortelen koop zijn ze altijd fris en stevig, maar zodra ik ze een dag thuis heb worden ze heel zacht. Het maakt niet uit hoe ik ze bewaar, ik heb geprobeerd met en zonder loof, in en uit de koelkast, ze worden altijd na een dag zacht.
Hoe doen jullie dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In een bakje water in de koelkast bewaren. Zo kun je meerdere groenten een oppepper geven. Als bijvoorbeeld sla iets te lang ligt dan zet ik die ook in een bord water en dan komt ie weer helemaal bij!

Winterpenen kun je weken en wekenlang goed en stevig houden, maar worteltjes / waspeen / bospeen kun je het beste binnen een dag of twee opeten. Kant en klaar geschrapte worteltjes blijven een dag of twee lekker en dan worden ze zacht. Wil je langer met het zakje doen, dan kun je en deel invriezen, maar ook daar kunnen ze iets vqan hun knapperigheid verliezen. Het beste bewaar je ze schoongemaakt en zonder loof in een afgesloten bakje dat wel een beetje kan 'ademen' , en zeker niet in een plastic zak.

Winterpenen; koel en donker zeer lang houbaar. (Niet in de koelkast) Bospenen zet ik altijd in water (geregeld verversen) dan blijven ze ruim een week fris en knapperig. (In de koelkast)

Bospeentjes kun je ook prima zelf verbouwen, daar heb je geen bos voor nodig. Dan komen ze vers en knapperig uit de grond, even afspoelen en knabbelen maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100