Wat zit er in een kroket en een frikandel?

Je hoort wel eens de wildste ''indianen'' verhalen over wat er allemaal wel niet in dat snackbar voer zou zitten maar wat zit er nou eigenlijk precies in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Paardendarmen, varkensstaarten, en koeienogen. Dat zijn de spannende ingrediënten van onze oer Hollandse frikandel. Althans, volgens hardnekkige geruchten. In werkelijkheid valt het horrorgehalte van de snack, die dit jaar vijftig jaar oud wordt, reuze mee. De frikandel bevat kippen-varkens en paardenvlees. De belangrijkste andere ingrediënten: water, paneermeel en kruiden. Maar waar komen die vreemde geruchten vandaan? Een bekende snackfabrikant vermoedt dat ze zijn verzonnen door ambachtelijke slagers. Want die zouden bang zijn geweest voor de opkomende concurrentie.

Bronnen:
Quest

Alles wat niet in de andere producten verwerkt zit. Volgens mij gaat er niet veel verloren van bijvoorbeeld een koe. Alles heeft of krijgt wel een nut/toepassing.

Je zou zelf eens een groothandel daarin op kunnen bellen en vragen wat er allemaal in zit.. Doe ik zelf ook wel een als het over een product gaat.

Frikandel:" Er werd wel eens gesuggereerd dat er van alles en nog wat in een frikandel zou zitten: slachtafval, uiers, koeienogen en vet. Industriële producenten moeten daar echter niets van weten. In de moderne frikandel vindt men kippenvlees dat achterbleef op het karkas na het fileren (40 %), ook wel separatorvlees genoemd, 25% is varkensvlees; sommige producenten voegen voor de smaak nog circa 5% paardenvlees toe. De rest is water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers. Ook bestaan speciale kipfrikandellen die tot wel 80% kippenvlees en geen varkensvlees bevatten. Kroket: 4 dl water,250 gram soepvlees, 2 soepbouillon tabletjes,1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon,35 gram boter, 35 gram bloem,zout,peper,150 gram panneermeel, 1 ei

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Frikandel#Ing...
http://www.smulweb.nl/1135520/koken/recept/Kroket

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100