Frikandel:"
Er werd wel eens gesuggereerd dat er van alles en nog wat in een frikandel zou zitten: slachtafval, uiers, koeienogen en vet. Industriële producenten moeten daar echter niets van weten. In de moderne frikandel vindt men kippenvlees dat achterbleef op het karkas na het fileren (40 %), ook wel separatorvlees genoemd, 25% is varkensvlees; sommige producenten voegen voor de smaak nog circa 5% paardenvlees toe. De rest is water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers. Ook bestaan speciale kipfrikandellen die tot wel 80% kippenvlees en geen varkensvlees bevatten.
Kroket:
4 dl water,250 gram soepvlees, 2 soepbouillon tabletjes,1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon,35 gram boter, 35 gram bloem,zout,peper,150 gram panneermeel, 1 ei
- Bronnen:
-
http://nl.wikipedia.org/wiki/Frikandel#Ing...
-
http://www.smulweb.nl/1135520/koken/recept/Kroket