waarom is onze mayonaise veel zoeter en in andere landen zuurder?

en waarom vinden de meeste nederlanders onze zoete mayo lekkerder?is onze smaak niet gewoon aangeleerd en weten we eigenlijk niet goed meer wat we nu daadwerkelijk lekker vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat wij nederlanders gek op zoet zijn, zelfs de cola en sinas zijn hier zoeter dan in het buitenland. Ik woon net over de grens in duitsland en de duitse cola is minder zoet dan de nederlandse net als de mayonaise overigens...

Omdat ze in andere landen van mayonaise vaak andere sausjes maken zoals bijvoorbeeld dressing voor de sla. Dan is het lekkerde om een mayonaise te maken op basis van citroen dan op basis van mosterd. De Franse mensen vinden daarom biijvoorbeeld ook de hollandse mayo niet lekker.

Waarschijnlijk vinden de Nederlanders de zure Belgische mayonaise te zuur. Vandaar de nederlandse versie die bereidt wordt met suiker of zoete mosterd! Maar ook in Denemarken proefde ik zoete mayonaise.

Fransen houden van zuur. Bestel daarom nooit een salade. Waarom? Waarschijnlijk omdat ze zo zuur zijn. Nee fout! Want dan zoude Nederlanders zo zoet zijn, volgens dezelfde logica. Daar klopt dus geen barst van. Dabn zal het wl zijn, waarmee je opgegroeid bent.

Door gewoonte. Zoet verkoopt in noord europa beter dan zuur of scherp.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100