Wat aten baby's vroeger, voordat er babyvoeding was?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt er vanaf wat je met 'vroeger' en 'babyvoeding' bedoelt. 40 jaar geleden was het borstvoeding en daarna melkpapjes, die zelf werden gekookt. Enkele moeders gaven flesvoeding ipv borstvoeding. Als de baby's wat ouder waren kregen ze zelfgemaakte groentenpapjes met aardappel en zelfgemaakte fruitpapjes. Daar werd dan een ‘Betterfood’ koekje bijgedaan. Die fruitpapjes waren overheerlijk :)

gewoon borstvoeding of met water aangelengde koeien / geiten / schapenmelk

Toen kregen ze gewoon borstvoeding!

Gewoon wat je baby's nog steeds kan geven: eerst moedermelk en als het groter is dan gewoon meeeten maar dan flink geprakt.

En als de moeder geen moedermelk had of niet meer had, dan namen ze een min, die kreeg er dan geld voor en die had zelf een kindje, die ze de borst gaf of soms een kindje wat overleden was Als men arm was en je had een goed buur of zus of wat dan ook die een kindje had dan mocht het daar aan de borst als je zelf geen melk had

Voor mijn kinderen moest ik een papje maken van melk met water en kindermeel(?) van nutricia en iedere voeding moest vers klaargemaakt worden , dit was rond 1970.Toen ik een baby was kreeg ik pap (ineen fles) van melk , water en rijstemeel omdat ik van ander meel te veel aankwam. Wat betreft vaster voedsel was het vaak , met de pot mee , eten maar dan fijngeprakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100