Op een slaatje (rundvlees slaatjes ed) zit altijd een plakje ei. Mij viel op dat dit eitje altijd gelijk is. Hoe komt dit?

Het eitje heeft altijd dezelfde afmetingen, en hij eigeel is altijd even groot en zit altijd op dezelfde plek. Het is inefficiënt om uit elk ei 1 plakje te halen. Hoe kan het nou dat ze dit op deze manier kunnen produceren oid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt omdat het plakje niet uit een gekookt ei komt. Deze plakjes worden geproduceerd door eigeel en eiwit in buizen te koken, waardoor je als het ware een lange eierstaaf krijgt. Daarvan is ieder plakje exact even groot. Door deze manier van produceren is de structuur ook een beetje anders dan van een gewoon gekookt ei.

Zonder te beweren dat het antwoord van SuzyQ niet klopt: vaak zit er ook ei in het salaatje zelf verwerkt, of kunnen van de minder grote plakjes andere producten worden gemaakt. Bijvoorbeeld eiersalade.

Ik denk dat dat is omdat het bv allemaal scharreleieren zijn want batterijkippen leggen grotere eitjes en bio-eieren kleinere.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100