Ik denk dat ik een eetverslaving heb, wat nu?

Ik heb dit al bij mijn huisarts aangekaart maar die lult er dan een beetje chique overheen en wuift het weg. Ze neemt het totaal niet serieus.

Wat kan ik nog meer doen? Ik bedoel, ik ben niet dik, misschien stevig, dat zit nou eenmaal in onze familie. Graatmager zal ik nooit worden. Maar ik wil graag een normaal eetpatroon. 'Niet meer snoepen' lukt gewoon niet, dat heb ik al 100 keer geprobeerd. Nee zeggen kan ik al helemaal niet.

Ik wil mezelf gewoon in de hand houden qua eetgedrag met het oog op de toekomst... Ik wil toch echt geen walrus worden......................

Maar aangezien mijn 'goede' huisarts het niet serieus neemt, weet ik niet wat ik nu verder kan doen... Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je geprobeerd om gezond te snacken? Bijv. Ipv snoepjes een uitdeelpak rozijntjes pakken. Ipv chips kan je japansemix eten of zoute sticks en ga zo maar door. Als Je alleen maar dat soort gezonde snacks thuis hebt ga je er op een gegeven moment minder snel naar grijpen omdat ze toch niet even lekker zijn als snoepjes enzo. En zo leer je je het af.. Succes

Je kan eens langs gaan bij een dietiste, dit kan volgens mij ook zonder tussenkomst van je huisarts, maar een belletje naar een praktijk en je weet het.

Hoe zou je huisarts je serieus moeten nemen dan ? De enige manier om minder te snoepen is minder snoepen, en daar zijn geen pilletjes tegen ; dat moet ECHT uit jezelf komen, met of zonder diëtiste. 'Verslaafd' aan eten (ik ben het ook, hoor ; ze hebben het gewoon veel te lekker gemaakt) zit voor een deel tussen je oren (je kiest gewoon steeds voor de op dat moment prettigste weg, en dat is wel eten), en voor een dele in wat je eet (met name vet en zout 'vragen' om meer, erger nog dan suiker). Dus als je je zelf in de hand wilt houden....tja, dan zul je jezelf in de hand moeten houden. Niet kopen is al een hele goede eerste stap, andere dingen eten (die ongetwijfeld beduidend minder lekker zijn, zelfs ZO veel minder lekker dat je nog liever niets neemt) kan een tweede zijn. En zorgen dat de maaltijden en tussendoortjes die je WEL mag hebben, in elk geval goed vullen en de moeite waard zijn. Als JIJ het serieus neemt, zal de huisarts het ook serieus nemen. Want in de regel is het 'elk pondje gaat door het mondje'. Als je ECHT behoefte hebt aan een diëtiste (die je vermoedelijk gewoon gaat vertellen wat je al weet, maar wellicht kan werken als stok achter de deur) of een psycholoog (als je vermoedt dat het echt dieper zit dan te makkelijk aan de verleiding toegeven) mag je dat best heel concreet aangeven. Afvallen of je eetpatroon veranderen is echt iets dat je voor 99,9 % zelf moet doen, alle goede bedoelingen van huisartsen, diëtisten, dieetgoeroes en gezondheidsvoorlichters ten spijt. Want we groeien op in een wereld waar ZO veel verleidingen zijn, dat ik het eigenlijk alleen maar een wonder vind dat er nog een paar dunne mensen te vinden zijn.

Zorg ervoor dat je 6 keer op een dag eet van plaats 3 grootte maaltijden met veel snacks. Scheelt een hoop calorieën. En ga hardlopen! verbrand je heel veel vet mee.

Opschrijven wat je nu per dag snoept, zo'n week lang. Daarna steeds 1 snoepje minder, zo bouw je af. Die snoepjes vervangen door lekker fruit, bijv aardbeien of stukjes peer of nog iets anders.

Ik heb veel baat bij het paleodieet; snoepen doe ik nog maar 1x per week.

Misschien kun je het nogmaals bij je huisarts aankaarten, en zeggen dat je je niet serieus genomen voelt maar wel een serieus probleem hebt, en van haar hulp verwacht. Reageert ze hier niet goed op, dan is het wellicht tijd voor een andere huisarts. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100