Hoe komt het dat iemand iets lekker kan vinden, wat een ander misschien vies vindt?

Proeven deze twee mensen bij hetzelfde voedsel dan allebei een andere smaak?
Of proeven ze dezelfde smaak maar is het simpelweg hun mening die erover verschilt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoewel we dezelfde fysieke systemen hebben, zijn deze individueel ingesteld; Je hersenen leren in het leven om bepaalde signalen te negeren, of verzwakt te inperpreteren. Daarbij komt dat je reukzin nu eenmaal van persoon tot persoon verschilt, hoewel deze wel belangrijk is voor de smaakervaring van voedsel (Denk maar eens aan je laatste neusverkoudheid: Eten is een stuk minder smakelijk). Daarom heb je verschillende smaakervaringen tussen personen. In de loop van je leven leer je bepaalde smaken kennen en leren je hersenen de signalen van je pappillen te interpreteren. Daarom kan het zo zijn dat je in het begin van je leven spruitjes vies vind en later niet meer.

Zo te lezen houd je wel van oude koeien. Je hoeft geen vlees te eten van verkeerd gefokte dieren. De intensieve tuin- en akkerbouw bezorgt net zoveel leed. Toegevoegd na 1 minuut: De was overigens een reactie op de opmerking van Arno.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100