Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (6)

Neem hoor het is niet heel erg vet eten maar het voed wel goed je zult lekker vol zitten maar als je het gewoon niet overdreven eet wordt je er niet dik van
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het bevat dezelfde stoffen als een goede boterham met een glas melk.
Alleen als je er overdadig suiker op strooit, ja, dan wordt je dik.
(Lees meer...)
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Van suiker wordt je niet dik, het aantal calorieen in suiker is net zo hoog als de complexe koolhydraten die in brinta/pap zitten.
Ivana
14 jaar geleden
http://www.opdieet.nl/suikermaaktdik.htm
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ik heb het artikel gelezen maar het klopt niet wat erin staat. Van suiker zelf net als bijvoorbeeld vet wordt je niet dik! Als je boven je aantal calorieen die je per dag verbruikt boven zit dan zal je lichaam het pas opslaan als vet. Je kunt dus net zo goed dik worden van die koolhydraten die in pap zitten als suiker ;)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het principe van de energiebalans gaat altijd op. Als je meer calorieën inneemt dan je verbrandt kom je aan. De soort koolhydraten die je inneemt heeft echter invloed op de stofwisseling. Die wordt trager door inname van relatief veel geraffineerde koolhydraten door de aanmaak van meer insuline. Daardoor wordt in verhouding minder van de hoeveelheid koolhydraten verbrandt en meer opgeslagen als lichaamsvet. Het is dus wel een goed antwoord. +1
Ivana
14 jaar geleden
Ik ben van de simpele. Als er genoeg voedingstof zit in een bord pap, wordt je niet dik. Doe je daar nog eens een massa suiker op, dan vraag je om problemen. Dat was de vraag en dat was mijn antwoord. Overdaad schaadt, zo simpel is het.
Bedankt Kees. Is er tenminste nog iemand die begrijpt wat ik bedoel!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Iedereen weet dat zoet makkelijk wegwerkt, zeker in vloeibare vorm, zoals bij frisdranken, sap of pap. Laat daar nu ook nog een wetenschappelijke verklaring voor zijn, hoewel die uiteraard door de suikerindustrie hardnekkig wordt tegengesproken. De toename van overgewicht loopt nagenoeg volledig parallel met de toename van het suikerverbruik in de loop van de afgelopen eeuw. Natuurlijk mag je andere oorzaken niet buiten beschouwing laten maar ook fysiologisch is dat fenomeen te verklaren.
Wanneer je er magere melk en evt. zoetstof in doet niet.
Wanneer je er volle melk en veel suiker in doet wel.
Dit maakt een hele hoop verschil.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Brinta is juist een aanrader wanneer je gezond wilt eten. Omdat het je een vol gevoel geeft, is het zeer geschikt voor je lijn.
Veel mensen maken het met warme melk en suiker of hagelslag, dat is natuurlijk niet goed voor je als je wilt afvallen.

zeer goed en gezond alternatief:
yoghurt met sinasappelsap en brinta.
kies een goede kwaliteit magere yoghurt, scheutje sinasappelsap gewoon uit een pak of fles. of versgeperst als je tijd hebt.
Daar hoeft geen suiker bij, smaakt fris, vult goed.
(doe wel eerst het sap en daarna de brinta bij de yoghurt, anders kun je niet goed mengen)

dit is veel gezonder en stukken goedkoper dan al die kant en klare ontbijtjes met zuivel en granen (en met veel suiker of zoetstof) die te koop zijn!

Ander soort pap? bedoel je havermout?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
vind ik ook niet die kant en klare troep plus dus
Nee, het is juist een zeer waardevol voedingsmiddel, en zeker geen dikmaker, mits je het juist klaarmaakt: dus niet met volle melk en een schep suiker. Ik heb nog een lekker receptje:
Maak een bordje brinta aan met een kop rooibosthee en roer en een paar stukken banaan door, of zachte rijpe peer. Klaar!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Brinta en havermout zijn volkorenproducten. Volkoren is net als bij brood en pasta altijd beter dan de witte, geraffineerde varianten. Veel andere soorten pap zijn van geraffineerde graanproducten gemaakt, zoals rijstepap en karnemelkse bloempap. Dik word je als je meer calorieën inneemt dan je verbrandt.

Wel is het zo dat geraffineerde koolhydraten voor een grotere insulineproductie zorgen waardoor het lichaam minder koolhydraten verbrandt en meer in lichaamsvet omzet. Doe je flink suiker door de Brinta dan maak je er dus een minder gezonde hap van.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing