Waarom zie je je in een lepel onderste boven

Ik weet het niet hoor

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat het staal naar binnen is gebogen en hol is dan zie je het op z'n kop en dat ik ook bij lenzen zo geleerd in natuurkunde les :)

bij een holle spiegel (wat de binnenkant van een lepel ook is), zullen de lichtstralen die erop invallen doorgaans dichter naar het midden gereflecteerd worden dan ze zijn ingevallen. Dit is omdat de lichstralen steeds weerkaatst worden onder dezelfde hoek met een loodrechte op het oppervlak als waaronder ze het oppervlak hebben bereikt. Het punt waarin alle weerkaatste stralen van evenwijdig invallende lichstralen samenkomen, wordt de focus van de spiegel (zie ook tekening) genoemd. Deze bevindt zich halverwege tussen het spiegeloppervlag en het middelpunt van de kromming van de spiegel. Uit de tekening is het dan ook duidelijk dat als je toekijkt vanop een punt, verder weg van het oppervlak dan de focus (wat meestal het geval is bi een lepel), het beeld op zijn kop zal staan. Als je oog zich bevindt tussen de focus en het spiegeloppervlak, zal het gevormde beeld wel rechtop staan voor tekening zie link

Bronnen:
http://www.ikhebeenvraag.be/vraag/2068

Dat komt door het licht dat aan de binnenkant van de lepel valt, dat wordt gereflecteerd, maar door dat ie hol is van binnen wordt het op z'n kop gereflecteerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100