als lactose niet vermeld word op een verpakking, zit het er dan ook echt niet in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Was het maar waar. Lactose zit in veel zuivelproducten. Dat het in melk zit dat is bekend, (hoewel er ook lactose vrije melk bestaat) Er kan dus melk op een verpakking staan, maar lactose staat er dan meestal niet op. Dit is een duidelijk voorbeeld, maar er zijn ook veel lastige gevallen. In chips zit vaak lactose, maar moeilijk te ontdekken op de verpakking (naturel is bijna altijd lactose vrij)

Lactose wordt vermeld in een ingrediëntendeclaratie als het als aparte stof is toegevoegd. Een attente producent vermeldt het ook als er lactose in het product zit omdat het onderdeel van gebruikte ingrediënten is, juist omdat sommige mensen er niet tegen kunnen.

Ja het staat er altijd op! kijk maar eens in de ijskast dan zul je waarschijnlijk zien dat bijna alle producten lactose bevatten. Maar de hoeveelheid dat verschild nog al. Mensen die allergisch zijn voor lactose kunnen vaak wel tegen yogurt en bepaalde soorten kaas, terwijl daar ook lactose in zit.

Zou er niet van uit gaan, nee. Als een produkt allergenen vermeld en er staat geen lactose op zit je waarschijnlijk wel goed. Het is idd vervelend dat er blijkbaar geen eenduidige wetgeving is voor het vermelden van ingredienten. Lactose kan op die manier in een melkprodukt "verstopt" blijven zitten of als suiker of koolhydraat worden weggeschreven. of in t latijn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100