Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kun je rijst opnieuw opwarmen?

Ik heb een tijd terug nasi gemaakt, had teveel rijst gemaakt, dus dat in een doosje gedaan en ingevroren. Die rijst was dus al helemaal klaar om opgegeten te worden. Als ik het nu uit de vriezer haal en opnieuw wil gebruiken voor de nasi, moet ik het dan opwarmen in een pan, opnieuw laten koken in water of in de magnetron doen.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Nasi Goreng wordt van oorsprong juist gemaakt van overgebleven witte rijst, en wordt ook het lekkerst als de gekookte rijst eerst helemaal is afgekoeld.
Je kunt je rijst dus prima gebruiken voor de Nasi Goreng. Je kunt de rijst het beste eerst laten ontdooien, en daarna, als het nog koud is, door je groenten/kruiden roerbakken.
(Lees meer...)
bamibal
14 jaar geleden
itsme
14 jaar geleden
klopt helemaal, is de beste manier.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ja, lekker opbakken!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je kan het ook met een klein beetje water in een nagenoeg afgesloten bakje in de magnetron doen. Op die manier krijg je een soort stoom effect en zal je rijst niet uitdrogen of papperig worden. Let er op dat je maar weinig water doet, een paar eetlepels is voldoende.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Toppie antwoord ++ en wasgetekend: zo doe ik het inderdaad ook altijd hihi :) maar ik maak er dan geen nasi meer van, maar eet het gwn droog op met kidneybonen xD erg slechte gewoonte maar o zo lekker :D
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Opbakken FTW! :) +
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Een bamibal die gaat uitleggen hoe nasi goreng wordt gemaakt, gekker moet het toch niet worden ;p

Andere antwoorden (4)

Je kan het ook wokken, zo doen wij het thuis altijd. Mijn moeder kookt dan rijst, laat het een dag of 2 staan en wokt het dan, heel lekker!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je kunt de rijst op de normale manier ontdooien en dan even warmen in een pan met een heel klein beetje water of kort in de magnetron doen. Je kunt de rijst ook in een pan doen, daarin laten ontdooien en dan met het dooiwater even opwarmen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De rijst ontdooien in de magnetron (of nog beter uit zichzelf, dus op tijd uit de vriezer halen)
En dan lekker opbakken met een scheutje olie in de koekenpan, samen met de nasigroenten en kruiden. Dan heb je echte Nasi Goreng, Nasi Goreng betekend namelijk gebakken rijst.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Voor als je nog eens rijst op wil warmen, die niet door de nasi gaat, maar gewoon 'rijst' moet blijven :
Als de rijst ontdooit is, doe je hem in een vergiet, en met een deksel over de rijst hang je het vergiet in een pan, boven een laagje met kokend water. Af en toe even omroeren - en je hebt weer verrukkelijke witte rijst voor bij de curry of de goulash of zo....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing