Is het vlees van een met verdoving geslacht dier nog Halal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bijna alle geleerden zijn het er over eens dat een dier dat verdoofd geslacht wordt niet volgens de rituele, islamitische richtlijnen is. Toch kan een dier dat verdoofd geslacht is halaal zijn. Het gaat dan om een uiterste noodsituatie waarin je omkomt van de honger. In die gevallen zijn zelfs alcohol en varkens halaal. De kans dat je in Nederland omkomt van de honger is echter zo klein, dat vlees van verdoofd geslachte dieren haraam is, hoewel, zoals gezegd, er een kleine minderheid is die binnen de islaam verdoofd slachten toestaat als zijnde halaal. De kans is groot dat als de wetgeving in Nederland wordt doorgezet, het halaalgeslachte vlees vanuit België en Duitsland wordt geïmporteerd. Veel landen kennen wel een verbod op onverdoofde, niet-rituele slacht. Het enige land ter wereld dat onverdoofd, ritueel slachten ook verbiedt is Nieuw-Zeeland. Maar God weet het beste.

Omdat de Islam (m.u.v. de Shia in Iran) geen centraal gezag kent, zijn de meningen hierover niet eensluidend. In ieder geval is het een vereiste voor het halal zijn van het vlees, dat de verdoving omkeerbaar is. Met andere woorden, het dier mag niet aan de verdoving (kunnen) overlijden.

Halalvlees dient uitgebloed vlees te zijn van een beperkt aantal toegestane dieren, die volgens de islamitische voorschriften en onverdoofd geslacht worden (dhabiha). dus het antwoord is nee

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Halal_en_haram

Nee, dat is niet Halal. Helaas wordt het halal slachten telkens meer toegestaan in Nederland, terwijl het volgens de Nederlandse wet niet mag. Je zou dus verwachten dat in Nederland sowieso geen Halal vlees verkocht mag worden, maar helaas kan dat wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100