Hoe vaak moet je kauwen op een hap eten?

Ik heb weleens gehoord dat je minimaal 12 keer moet kauwen op een hap, mijn vriend zegt dat je minstens 43 keer moet kauwen. Wat is juist?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Goed kauwen heeft grote voordelen wat betreft je gezondheid. Hoe meer je kauwt, hoe sterker de ware smaak van het voedsel wordt. We zijn meer verzadigd omdat we meer voedingsstoffen uit ons voedsel halen. Daarom zijn we verzadigd met minder voedsel. Je zoetbehoefte vermindert omdat het voedsel zoeter wordt bij het kauwen. Daarenboven kan je je gewicht beter in de hand houden. Hier volgen zijn basistips om grondig te kauwen: Eet terwijl je zit, op een rustige, vredige plaats. Neem een goede zithouding aan en zorg voor een buikademhaling. Vermijd activiteiten als lezen, TV kijken of vervelende gesprekken. Gebruik een klok, timer of audiocassette als handig hulpje bij het kauwen. Begin met ongeveer 20 seconden per hap (zo'n 25 keer kauwen). Voer langzaamaan op van 20 naar 40 seconden, en dan naar 1 minuut (ongeveer 75 keer kauwen).

Bronnen:
http://www.nvvm.org/Macroartikelen/Macro83...

Ligt er een beetje aan wat je eet, vind je ook niet?

Dat hangt ervan af wat je eet inderdaad. Ik kauw meestal langer dan normaal denk ik, want ik ben altijd het laatst klaar. Maar dat komt omdat ik het meestal lekker vind en lang wil genieten van mijn eten. :p Mijn kinderen leer ik in ieder geval wel om niet hun eten naar binnen te schrokken maar normaal te kauwen. "We pakken het heus niet af!"

Mij is vroeger geleerd,dat je voor elke tand en kies één maal moet kauwen. Dat zou zo'n 32 keer per hap voedsel zijn.

Gewoon net zo vaak kauwen totdat je eten klein genoeg is om door te slikken en je van de (heerlijke) smaken hebt geproefd. Hoe vaak is niet aan te geven, ligt aan hetgeen wat je eet op dat moment.

Gewoon goed kauwen. We hebben niet allemaal even sterke kaakgewrichten. Heeft niks met leeftijd te maken overigens hoewel het natuurlijk minder wordt wanneer men ouder wordt. Kauwen tot dat wat je eet goed verpulvert is. Dat verschilt dus per persoon. Goed kauwen is beter voor de spijsvertering en ook worden vitaminen beter door het lichaam opgenomen als het goed gekauwd is.

je moet normaal ongeveer 20 keer kauwen op een hap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100